top of page
Machinecosmetica

laserbehandelingen

Laser­­ontha­ring

Ongewenste haargroei is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, plukken of behandeling met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met laserontharing is het nu mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen. Medikos heeft gekozen voor de MedArt diodelaser. De diodelaser is door klinische studies aangewezen als meest effectieve ontharingslaser. De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

Wat kun je met behulp van laserontharing bereiken?

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 95% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn.

Welke lichaamsdelen kunnen we behandelen?

Vrijwel alle lichaamsdelen, zoals het gezicht, de bikinilijn, benen, armen, oksels en rug, kunnen met laserlicht worden behandeld.

Doet het pijn?

In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een warm prikkelend gevoel geconstateerd. Na afloop van de laserontharingsbehandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

De groeicyclus van een haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet je haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld. Gemiddeld heeft men 6 tot 8 laserbehandelingen nodig met 5 weken tussen elke laserbehandeling. Sommige personen zijn in verband met hun haartype of haarkleur minder geschikt voor een laserontharingskuur. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zijn het meest geschikt voor deze behandeling. Bij mensen met wit en lichtblond haar boeken we de minst succesvolle resultaten. De huidtherapeute zal dit in een vrijblijvend en gratis intakegesprek met je doornemen.

Wat te doen voor en na de behandeling?

Vanaf vier à vijf weken voor het begin van de laserontharingsbehandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Het laserlicht wordt namelijk geabsorbeerd in het pigment in de haren. Als er kort voor de laserbehandeling geëpileerd of geharst is, missen we de haren onderhuids die het laserlicht dan niet kunnen absorberen. Op de dag van de behandeling dient men zich van te voren te scheren.

Verder is het niet aan te bevelen om vanaf twee weken voor de behandeling in de zon te gaan liggen. Laserstralen worden door zongebruinde huid aangetrokken en kunnen dan niet effectief hun werk doen. Verder adviseren we om na de behandeling gedurende 5 weken niet actief te zonnebaden. Met gebruik van een sunblock is dit wel mogelijk.

Hoe verloopt de behandeling?

De laser straalt een hooggeconcentreerde lichtstraal op de huid. Het pigment (melanine) in de haren absorbeert het laserlicht. Dit laserlicht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de haarwortels. Tijdens de laserbehandeling koelen we de huid met een speciaal gekoelde laserkop. Dit voorkomt het rood worden van de huid en voelt prettig aan tijdens de laserbehandeling. Na ongeveer 1 tot 2 weken na de laserbehandeling gaan de haren loszitten en vallen ze uit.

Medikos heeft gekozen voor de bekende diodelasertechniek ten opzichte van IPL (licht). De diodelasertechniek heeft aantoonbare voordelen ten opzichte van IPL-behandelingen.

De diodelaser is door klinische studies aangewezen als meest effectieve ontharingslaser en wordt veel gebruikt in ziekenhuizen, privéklinieken en huidtherapiepraktijken. Daarnaast beschikt Medikos over de geavanceerde Ultra VPL Plus. De Ultra VPL Plus (Variable Pulsed Light) is de opvolger van de traditionele IPL/lichtsystemen. Dit systeem is zo uniek omdat de behandelingen gebaseerd zijn op een aantal korte lichtflitsen die tijdens één flits een reeks variabele, snelle blokpulsen geven. Deze variabele pulsen zorgen ervoor, dat de energie kan worden aangepast aan de huid, waardoor oververhitting van de omliggende huid wordt vermeden (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld ontharen door middel van IPL (Intense Pulsed Light), waarbij de huid kan worden beschadigd).

De voordelen op een rijtje

 • De diodelaser heeft een golflengte van 810 Nm (de golflengte om overbeharing te behandelen).

 • Gekoelde scanner, waardoor er minder kans is op beschadiging van de huid en er een aangenamer gevoel is tijdens de behandeling.

 • Geen fel flitslicht tijdens de behandeling aan de ogen.

 • Het langetermijneffect van diodelasers is al meer dan 30 jaar bekend. IPL-systemen kwamen pas op de markt in de jaren 90.

 • Laser mag enkel gebruikt worden door artsen en huidtherapeuten, die hiervoor langjarige opleidingen hebben gevolgd. IPL mag door iedereen worden gebruikt.

 • IPL werkt met lampen die per behandeling in kwaliteit afnemen (zoals bij een zonnebank). De kwaliteit per behandeling is dus niet constant. Bij de diodelaser blijft de energie wel constant en dus ook de behandelkwaliteit, wat merkbaar is in het eindresultaat.

Laser­­ontha­ring met UltraPlus VPL

Met onze nieuwe geavanceerde UltraPlus VPL laser kunnen wij behandelingen zoals diffuse roodheid, pigmentvlekken en melasma, haarvaatjes, rosacea, acne en huidverjonging nog beter uitvoeren. De UltraPlus VPL is niet alleen het meest innovatieve systeem op de markt voor permanente ontharing, het variabel gepulseerde licht stimuleert tevens de collageenproductie in de huid; een natuurlijke component voor een jonge, gezonde en stralende huid.

Geavanceerd en innovatief

Zo helpt een behandeling het ontstaan van zichtbare bloedvaatjes, haarvaatjes of diffuse roodheid tegen te gaan. Behalve dit anti-age-voordeel is het eveneens een effectieve remedie voor andere huidschade en vlekken. Huidcellen die zijn blootgesteld aan de zon kunnen bijvoorbeeld een overschot aan melanine produceren en zodoende ouderdomsvlekken, sproetjes en pigmentverschuivingen veroorzaken. UltraPlus VPL legt de melanineproductie van sommige van deze slecht functionerende cellen stil, zodat de gezichtsteint weer egaal en de zonneschade beperkt wordt.

Het Variable Pulsed Light™ systeem staat voor de nieuwste generatie van doeltreffende lichttechnologie en biedt grensverleggende mogelijkheden op het gebied van:

 • Permanente ontharing

 • Acne

 • Pigmentvlekken

 • Behandeling van ongewenste haargroei

 • Zichtbare rode adertjes in het gezicht (couperose en rosacea)

 • Zichtbare vaatjes <1 mm op het lichaam

Standaard werden voor permanent ontharen en huidverjongingsprocedures laser- en IPL-systemen gebruikt. De traditionele IPL-systemen zijn vaak ontoereikend. De recente technologische ontwikkelingen tonen aan dat VPL™ veiliger is en betere resultaten geeft dan bestaande IPL-systemen. De Energist Ultra levert, door middel van het unieke VPL™ systeem, de nodige energie en flexibiliteit om de beste resultaten te boeken.

Met maar liefst 840 verschillende pulsvariaties en 51J/cm² energie slaagt de UltraPlus VPL waar andere IPL-systemen falen. VPL™ is dan ook het resultaat van jarenlange research uitgevoerd door een team van medische laserspecialisten. Wetenschappelijke studies en dermatologische rapporten bevestigen de unieke eigenschappen van de UltraPlus VPL

Welkom 

Diensten:

bottom of page