top of page

Laserbehandeling van storende vaatafwijkingen

Couperose, rode adertjes, zichtbare gesprongen vaatjes in het gelaat of op de benen: er worden verschillende termen gebruikt om de vaak storende, opvallende en ontsierende bloedvaatjes in het gelaat of op de benen te benoemen. Ze kunnen gecamoufleerd worden door make-up, maar meestal wil men er gewoon definitief vanaf. Dit geldt niet alleen voor bloedvaatjes in het gelaat, maar ook voor de duidelijk zichtbare fijne adertjes op de benen en onderbenen.

Wat je van de laserbehandeling kunt verwachten:

Hoe verloopt de behandeling?

De laser straalt een hooggeconcentreerde lichtstraal in het bloedvaatje. De rode kleurstof van het bloed (hemoglobine) absorbeert deze lichtstraal. Het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvatwand, zodat deze zichtbaar verdwijnt.
De behandeling is gebaseerd op de absorptie van laserlicht in het bloed. De behandeling is hierdoor het meest geschikt bij een lichte huid en weinig gebruinde huid. Hoe lichter de huidskleur, hoe effectiever de behandeling.

Hoelang duurt de behandeling?

De MedArt 435 diodelaser geeft snelle lichtimpulsen, waardoor een groot gebied op de huid snel te behandelen is. Een gezichtsbehandeling duurt 10 tot 20 minuten, een behandeling van de benen duurt 20 tot 60 minuten.

Is de behandeling pijnlijk?

De meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan vergelijken dat met een licht prikkend gevoel, gevolgd door een warm gevoel dat enige minuten aanhoudt.

Na de behandeling kan enige roodheid ontstaan, die snel weer verdwijnt. Op de vaatjes die behandeld zijn ontstaan binnen een week zeer kleine korstjes die na verloop van tijd weer verdwijnen.

Wat moet men doen vóór de behandeling?

Het laserlicht is volkomen veilig, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Tijdens de behandeling draag je een speciale bril ter bescherming van de ogen. Omdat je huid echter bruin wordt door een toename van pigment tijdens zonnebaden, is het raadzaam om dit voor of tussen de behandelingen door zoveel mogelijk te vermijden.

Zijn er risico’s of complicaties?

Zoals bij alle laserbehandelingen bestaat het risico dat de behandelde huid iets donkerder of lichter wordt. Vrijwel altijd is dit van voorbijgaande aard. Als de huid gebruind is, kan de kans hierop wat groter zijn. Wij raden je ook aan om twee weken vóór de behandeling en tot vier weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast is het raadzaam om tijdens deze periode een goede zonbescherming (sunblock) te gebruiken.

Door wie wordt de behandeling uitgevoerd?

De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. De huidtherapeuten zijn hiervoor speciaal opgeleid en getraind.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Bij geringe gesprongen vaatjes is meestal één behandeling voldoende. Bij méér vaatafwijkingen zijn over het algemeen 1 tot 3 behandelingen nodig. De herhalingsbehandelingen vinden gemiddeld om de 6 weken plaats.

Informatie en afspraken

Als je interesse hebt in een behandeling, kun je een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeute bepalen of je in aanmerking komt voor een behandeling. Ook worden hierin de kosten met je besproken.

Welkom 

Diensten:

bottom of page